Diş Eti Hastalıklarına Karşı Tedavi Yöntemleri

Genel itibariyle periodontoloji anabilim dalı implant ve dişler bölgesinde meydana gelen sert ve yumuşak dokuların sağlığını inceleyen ve bu bahsi geçen doktorların hastalığının tanısı ile tedavisi ve sonrasında elde edilen sağlığının korunmasını amaçlayan bir diş hekimliği dalıdır.

Sağlıklı Diş Etleri Nasıl Görünür?

Fırçalama veya diş ipi kullanımı esnasında herhangi bir kanamanın meydana gelmediği, açık pembe renkli ve sıkı kıvamlı, şişlik görünümünde bulunmayan, dış yüzeyinde bıçak sırtına benzeyen bir incelme ile sonlanan bir görünüme sahiptir.

Diş Eti Hastalıkları Ne İçin Meydana Gelir?

Her bir kişide diş yüzeylerinin tamamı da diş aralarında ya da diş ile diş eti birleşiminde çeşitli mikrobiyal Dental plak ismi verilen yumuşak bakteri tabakası birikimi meydana gelir. Bu plak, diş fırçası ya da diş ipi ile yeterli şekilde temizlenmediğinde zararlı bakteri türlerinin yaşamasına olanak tanır.

Diş Eti Hastalıkları Kalıtsal Özellikler Taşır Mı?

Bazı diş eti hastalıkları kalıtsal özellikler taşıyabilmektedir bazı bireyler ise diş eti problemlerine daha yatkınlardır. Fakat bireylerin genelinde iyi ağız bakımı ve düzenli Diş Hekimi kontrolü ile diş eti hastalıkları önlenebilir.

Diş Eti Hastalıkları Tedavisi

Tedavide Elde Edilen Şey Nedir?

Daha sağlıklı, daha uzun ömürlü, daha parlak ve daha beyaz dişlerin elde edilmesi neticelenen durumlar arasında yer alır.

Exit mobile version